Ciulama de ciuperci - de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 10 Dec 2014 | 7589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci champignon,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 linguri cu faina,
  • 50 ml ulei,
  • patrunjel,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci - de post:

Se taie ceapa marunt si se pune la calit, cand a devenit aurie adaugam ciupercile curatate si taiate feliute (daca sunt ceva mai mari, le mai taiati in doua). Se lasa pe foc cu un capac acoperite sa fiarba in suc propriu (~ 15 minute). Adaugam faina, putina apa cat sa le acopere si usturoiul tocat marunt. Mai lasam pe foc sa dea cateva clocote si oprim focul. Condimentam cu sare si piper. Servim fierbinte cu celebra mamaliguta si ornam cu patrunjel verde.

Bon Appetit!

PS: Pentru cei care nu tin post, adaugati o cescuta de smantana inainte sa inchideti focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci - de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de post, simpla si gustoasa de Ciulama de ciuperci